Stora möjligheter som praktikant på Operation 1325

SoME Gavobevis 2023

29 januari 2019

Att praktisera på Operation 1325 har gett mig insikt i hur det går att arbeta med fredsfrågor och kvinnors rättigheter, samt hur en svensk civilsamhällesorganisation fungerar i praktiken!

Att praktisera på Operation 1325 har gett mig insikt i hur det går att arbeta med fredsfrågor och kvinnors rättigheter, samt hur en svensk civilsamhällesorganisation fungerar i praktiken!

Operation 1325 är en paraplyorganisation med fem medlemsorganisationer under sig. Det är en förening vilket innebär att en styrelse träffas och beslutar om hur organisationen ställer sig till vissa frågor. På organisationen arbetar två fulltidsanställda, samt en deltidsanställd projektledare. Vi har även varit två praktikanter på organisationen under höstterminen.

Som praktikant på Operation 1325 finns det möjligheter att delta i det mesta av det dagliga arbetet. Då organisationen är liten hjälps alla åt för att nå resultat och slutföra projekt. Det ger ett utökat utrymme för dig som praktikant att ta för dig och prova på olika positioner och uppgifter.

Praktikantuppgifter kan exempelvis inkludera skrivande genom kanslirapporter, omvärldsbevakningar, artiklar och protokollskrivning på möten. Kommunikativa uppgifter kan ingå genom att lägga upp nyhetsrapportering på hemsidan samt att sköta organisationens sociala media-kanaler. Rollen kan även inkludera assistent- och administrativa uppgifter genom att göra bokningar, organisera upp i system och pärmar samt att skriva ut papper och underlag. 

Förutom detta har jag som praktikant även fått möjlighet att fördjupa mig i ett projekt gällande hållbar fred där jag fick göra intervjuer med ledare för civilsamhället som redovisades genom en rapport. Jag har även fått följa med på en ungdomskonferens i Palestina om resolution 2250 samt hjälpt till att organisera ett event för jemenitiska kvinnor från civilsamhället för att lyfta deras röster. 

Det finns stora möjligheter att som praktikant på Operation 1325 lära sig nya saker, utmana sig själv och utveckla sina kompetenser!

 

–         Lovisa Dahlström, praktikant HT2018

 

Du kanske också gillar...

Analys av Reformagendan för svenskt bistånd

Analys av Reformagendan för svenskt bistånd

I december 2023 presenterade Regeringen den nya Reformagendan för svenskt bistånd. Med ledorden ”frihet, egenmakt och hållbar tillväxt” introducerades en ny inriktning för det svenska biståndet. Den nya inriktningen markerar en tydlig förändring från ett bistånd som...

EU VAL 9 JUNI

EU VAL 9 JUNI

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet, i Sverige. Detta är din möjlighet att göra din röst hörd för Sverige, EU och världen.  De senaste årens påfrestningar, såsom pandemin, konflikter och inflation, har påverkat kvinnor världen över. Samtidigt står vi...

Öppet brev till Tobias Billström

Öppet brev till Tobias Billström

I dagarna reser du i egenskap av Sveriges utrikesminister till Israel och Palestina. Resan är ett viktigt tillfälle för ministern att samtala med olika aktörer och att tydliggöra Sveriges ståndpunkter. Därför vill vi svenska organisationer med stort engagemang i den...

Ge bort en meningsfull gåva på mors dag 

Ge bort en meningsfull gåva på mors dag 

Ge bort en meningsfull gåva på mors dag.  Operation 1325 har länge arbetat i Palestina tillsammans med kvinno- och fredsorganisationer som arbetar för fred och demokrati. Med ditt stöd kan vi fortsätta detta viktiga samarbete.  Just nu har vi ett pågående projekt...