Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

När jag sökte mig till Operation 1325, var jag tydlig med att jag ville att min praktikperiod skulle bidra med varierande och utmanande uppgifter. Jag sökte efter att få med mig lärdomar och insikter i hur civilsamhället jobbar och samarbetar i både Sverige och sinsemellan länder. 

 
Jag tror att det är lika viktigt att vi som studenter får lära oss och utvecklas under vår praktiktid som att platsen där vi är praktikanter också kan dra nytta av vår närvaro. Jag avslutar snart min treåriga kandidat inom Utveckling och Internationellt Samarbete på Södertörns Högskola en utbildning jag förövrigt rekommenderar. Sedan tidigare har jag ett intresse för foto, kommunikation och informationsspridning. Vilket har varit del av min huvudsyssla här på Operation 1325.  
 
Tio veckors praktik senare är jag tacksam för att jag har fått både bidra och ta del av massvis med nya erfarenheter och lärdomar. Ingen dag har varit den andra lik, och att-göra listan har aldrig varit i närheten av tom. Där har det bland annat varit uppgifter som, producering av sociala medieinlägg, skapande av nyhetsbrev, eventinbjudningar och annonser. Jag har även bekantat mig med projekt och organisationsutveckling, crowdfunding (Appell Sudan), rapporter, bidragsansökningar, revisioner och mycket mer. Jag har fått möjligheten till att träffa nya människor och utöka mitt nätverk, vilket jag verkligen uppskattar. Jag har både fått hänga med på Concords årsmöte och jubileumsfirande, agerat fotograf under föredrag, besökt International IDEA, och fått träffa många andra inom Operation 1325s nätverk.  
 
Utöver mina arbetsuppgifter har jag tagit del av ytterligare en viktig inblick, och det är hur den nya regeringens tvära omprioriteringar i det svenska biståndet tagit hårt på det svenska civilsamhället. Hur det har orsakat att många abrupt behövt avsluta sina verksamheter i Sverige och samarbetsländer. Det har skapat ett krisläge för många organisationer, där markanta uppoffringar görs med hopp om att kunna fortsätta att föra någon typ av verksamhet. Just nu diskuterar organisationer sinsemellan hur de kan gå samman för att förstärka sina röster.  
 

Just nu räknar jag mina sista dagar, inte bara som praktikant på Operation 1325 men även som student på Södertörns Högskola. Jag är minst sagt exalterad över hur framtiden kommer att utspela sig och jag kommer att bära med mig övertygelsen att tillsammans så kan vi. Med det sagt så tackar jag Anette, hennes alltid lika positiva “det löser sig” inställning och förstklassiga handledning.  

På återseende, Caroline Petersen