Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

Publicerad: 15/05/2017

När de som står oss nära drabbas av orättvisor eller hotas gör det ont. Det tvingar till handling och motstånd. Idag ska FN:s Säkerhetsråd hålla en öppen debatt om sexuellt våld i konflikt med fokus på sexuellt våld som terrorism, som finansiering av krig och terrorism och som migrationsorsak.

Operation 1325 arbetar för att kvinnor ska få rättvisa, ha rätt att uttrycka sig, verka politiskt, representera sin grupp och bestämma om det som är viktigt. Vi följer debatten idag och påverkar politiker att samarbeta med kvinnor som har erfarenhet och kunskap.

Under den senaste tiden har vi sett orättvisan bland våra kollegor och vänner. Fredsaktivister mot militariseringen kring Korea-halvön men vars budskap inte hörsammas i beslutsrummen. Överlevarna av sexuellt slaveri och exploatering som fortsätter att utsättas för övergrepp genom media. Kvinnorna i Turkiet som fängslats och isolerats för att de har åsikter. Palestinier som misshandlas och häktas utan rättssäkerhet eller rättvisa.

Freden i världen behöver försvaras genom att vi lyssnar till LGBTI-grupper, oppositionella eller underrepresenterade. Vi kommer att fortsätta diskussionen om fred och säkerhet med människor som har erfarenhet av krig och konflikt. De som levt under diktaturer och gått igenom demokratiseringsprocesser behöver ett starkt och fritt civilsamhälle. Vår kamp förs genom internationella projektsamarbeten, politisk granskning och folkbildning för att öka kunskap om kvinnor, fred och säkerhet, driven av längtan efter fred och rättvisa.

Annika Schabbauer, kanslichef Operation 1325