Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

Genom socialal medier uppdaterar Operation 1325 varje vecka intresserade av nyheter och händelser kring resolution 1325 och olika delar som resolutionen behandlar.

Genom socialal medier uppdaterar Operation 1325 varje vecka intresserade av nyheter och händelser kring resolution 1325 och olika delar som resolutionen behandlar. Under våren tar vi dock vår omvärldsbevakning ett steg längre, och speglar resolution 1325 ur en rad olika teman under våren.

Genom att belysa resolution 1325 från olika synvinklar hoppas vi på Operation 1325 att kunskaperna om vad som händer för resolutionen i Sverige och världen ska öka. Du följer bevakningen enklast genom att följa oss på Facebook och Twitter. Uppdelningarna av teman är inspirerad av Peacewomens nedbrytning av resolutionen, vilket ni kan hitta här.

Kvinnor i Konfliktförebyggande

Temat för denna vecka är kvinnor i konfliktförebyggande processer. Enligt resolution 1325 ska kvinnor ha en aktiv del i arbetet med att undvika och förhindra att konflikter blossar upp. Det här är dock långt ifrån en självklarhet i många delar av världen, vilket gör att kvinnors röst i många fall inte hörs i konfliktförebyggande forum. Vi kommer att belysa den här problematiken genom både nyheter om varningssignaler om konflikter samt generella nyheter om kvinnors roll i konfliktförebyggande åtgärder.

Ett återkommande inslag

Temabevakningen av olika delar av resolution 1325 kommer att pågå hela våren. Vi är därför mycket tacksamma till kommentarer som våra följare har. Vilka områden borde vi följa, finns det händelser som vi borde uppmärksamma eller någonting du själv vill lyfta fram? Ditt engagemang och feedback är mycket välkommet!

Julle Bergenholtz