Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

Efter ett år som tillförordnad kanslichef kan jag inte säga något annat än tack. Tack till de personer som bidragit till att Operation 1325 vuxit som organisation och min egen kunskapsutveckling. För det är människorna som är viktigast. 

Året har varit det mest arbetsintensiva jag varit med om under mina sex år på Operation 1325. Vi har haft mer projektbidrag än någonsin och jag har både genomfört arbetsuppgifter som varit helt nya för mig och testat nya idéer. Men viktigast av allt är inte arbetsuppgifterna, utan människorna man har omkring sig. Särskilt vill jag få dela mina reflektioner kring vad som hände när jag kom tillbaka till jobbet efter en längre ledighet, i samband med Kristi himmelfärdshelgen, då jag varit på resa med några kompisar.  

Sömnbristen var fortfarande påtaglig den morgonen då jag kom till jobbet. Efter ett par timmar förstod jag att mina kollegor styrt om i sitt arbete och sina arbetsuppgifter för att jag skulle få mer tid att förbereda den utbildning jag skulle hålla veckan därpå. De hade planerat om för att kunna backa upp mig. De hjälpte varandra och trixade så allt kunde flyta på. Jag blev stolt över deras vilja att bidra och deras förmåga att se helheten. Det är en varm och härlig känsla. 

En lika värdefull upplevelse var den eftermiddagen i våras då årsmötet var avklarat och en kollega sa: ”det känns som vi hittat varandra, hittat ett sätt att samarbeta”. Jag blev så förundrad att jag inte kunde säga något alls. Bara just känna förundran eftersom vi verkligen slitit för att få till ett smidigt och välorganiserat hybridmöte. En annan gång fick jag höra att ”vi är som en båt, vi ror alla åt samma håll”. Det gör mig fortfarande glad, då jag tänker på de orden.  

Många gånger har vi på kansliet pratat om hur vi ska organisera vårt arbete för att skapa effektivitet, undvika flaskhalsar och hitta fokus. Processerna är många och med jämna mellanrum säger människor utifrån att vi har en omfattande verksamhet. Det är verkligen sant. Mitt uppdrag det här året har varit att leda allt detta så vi förverkligar utlovade resultat. Det hade inte på långa vägar gått om inte personalen hade bestått av så kloka, kompetenta och generösa kvinnor som vill både verksamheten och sina kollegor väl. 

Så allt jag kan säga är tack för att jag fick förtroendet från styrelsen att vara tillförordnad kanslichef i en så spännande och givande verksamhet som Operation 1325. Tack till mina kollegor för att ni hoppade på den här båten som är Operation 1325. Tack för allt vi åstadkommit tillsammans. Nu ror vi vidare med ordinarie kanslichef Annika Schabbauer vid rodret.

Charlotte Lind