Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

Khadijeh Moghaddam och Parvin Ardalan, aktivister för kvinnors rättigheter i Iran har båda fängslats, Ardalan i flera omgångar, på grund av sitt engagemang för et

Khadijeh Moghaddam och Parvin Ardalan, aktivister för kvinnors rättigheter i Iran har båda fängslats, Ardalan i flera omgångar, på grund av sitt engagemang för ett slut på diskrimineringen av kvinnor. I slutet av april släpptes Moghaddam medan Ardalan dömdes till tre års fängelse då hon anses utgöra en fara för den nationella säkerheten. Domen kommer att överklagas.

Parvin Ardalan är en av grundarna till kampanjen One Million Signatures som lanserades i augusti 2008 med syfte att samla in en miljon underskrifter emot Irans diskriminerande lagsystem. Med dessa signaturer ville Ardalan och övriga kampanjmedlemmar visa att kravet på en bättre situation för Irans kvinnor inte kommer från några få tusen kvinnor, utan har brett stöd.

Även Khadijeh Moghaddam har varit delaktig i namninsamlingskampanjen, som också agerat för att sprida information om kvinnors rättigheter. Vid gripandet av Moghaddam anklagades hon för att ”sprida propaganda emot staten, störa den allmänna opinionen och agera emot den nationella säkerheten.”

Källor: http://www.change4equality.com/english/spip.php?article18 http://www.nobelwomensinitiative.org/index.php/content/view/219/2/