Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

 Actors for Sustainable Peace  A Seminar Tour about Women Gaining Power in Peace Processes är seminarier vi håller d

 Actors for Sustainable Peace  A Seminar Tour about Women Gaining Power in Peace Processes är seminarier vi håller den 3 och 4 oktober. Möt svenska och internationella gräsrotsaktivister inom mänskliga och kvinnors rättigheter, genusrådgivare, tidigare FN-personal, akademiker samt kvinnliga politiker i fyra städer runt om i Sverige – Lund, Örebro, Uppsala och Umeå.  

Vi får höra personliga historier från aktörer på vitt skilda områden och hur de gör verklighet av det historiska direktivet från Säkerhetsrådet om att kvinnor ska vara med och forma långsiktig fred. Vilka är framgångarna och utmaningarna? Hur har metoderna, attityderna och kunskapen om resolution 1325 utvecklats de senaste tio åren? Alla seminarier hålls på engelska.

Vi genomför turnén i samarbete med Utrikespolitiska studentföreningar i de fyra städerna och lokalföreningarna till Operation 1325:s medlemsorganisationer. Genom lokalföreningarna vill vi bygga ett vidare engagemang i frågorna så att besökarna kan få veta mer om arbetet med fred och säkehet i respektive stad.

Hannah Rosenqvist,
projektledare
Helena Sundman,
informationsansvarig

För mer information om seminariet i just din stad, se reklambladen som bifogade filer till höger.