Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

Operation 1325 kommer även detta år att delta under Almedalsveckan, som i början av juli samlar politiska partier, makthavare och opinionsbildare på ett område för att sprida information och påverk

Operation 1325 kommer även detta år att delta under Almedalsveckan, som i början av juli samlar politiska partier, makthavare och opinionsbildare på ett område för att sprida information och påverka. Temat för Operation 1325:s medverkan i år är ”Kvinnor i den arabiska våren”, vilket kommer att belysas genom torgmöten och genom ett seminarium som vi anordnar på Högskolan på Gotland.

Mellan den 2:e och 5 juli kommer Operation 1325 att stå vid Hamngatan 22 tillsammans med UN Women och prata med förbipasserande om bland annat resolution 1325 och vad som behövs för att implementera resolutionen.

Som tidigare år arrangerar Operation 1325 även ett seminarium. Årets seminarium bär titeln ”Makt åt kvinnor under den arabiska våren” och Operation 1325 har bjudit in fyra deltagare som kommer att erbjuda sina erfarenheter kring kvinnors rättigheter och Mellanöstern.

Deltagarna i seminariet är:
Afrah Nasser,
bloggare från Yemen som var aktiv i Yemens revolution under 2011 och som sedan dess är bosatt i Sverige efter att ha varit tvungen att fly landet
Bitte Hammargren, Mellanösternkorrespondent för Svenska Dagbladet med många års erfarenhet av området
Cecilia Uddén, Mellanösternkorrespondent hos Sveriges Radio och tvåfaldig vinnare av Stora Journalistpriset
Ingmar Karlsson, författare och senior fellow på Centrum för Mellanösternstudier, Lunds Universitet
Maj-Britt Theorin, ordförande Operation 1325, moderator

Fler nyheter gällande Almedalsveckan kommer att presenteras kontinuerligt.

Operation 1325