Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

I veckan går den årliga Bok- och Biblioteksmässan av stapeln i Göteborg.

I veckan går den årliga Bok- och Biblioteksmässan av stapeln i Göteborg. Operation 1325 har sedan ett antal år tillbaka varit utställare på mässan, och kommer så också vara detta åretatt vara på plats även i år. Nu lägger vi tyngdpunkten på kvinnors deltagande i den arabiska våren och hur kvinnors situation påverkats avt de politiska omvälvningarna som den arabiska våren fört med sig.

seminarium med Cecilia Uddén

Operation 1325:s stora händelse under mässan kommer att vara det seminarium som hålls på Internationella Torgets Stora Scen, lördagen den 29 september 13:20-13:40. I seminariet med titeln ”Makt åt kvinnor i den arabiska våren?” medverkar förutom Operation 1325:s ordförande Maj Britt Theorin och vice ordförande Ingela Mårtensson även Mellanösternkorrespondenten Cecilia Uddén, som bland annat rapporterade från Tahrirtorget i Kairo när Egyptens politiska omvälvning började. Läs mer om seminariet här.

eftersnack vid Operation 1325:s monter

Efter seminariet bjuds alla intresserade till Operation 1325:s monter, där medverkande från seminariet svarar på frågor om det som tagits upp i diskussionen. Det kommer även att finnas möjlighet att diskutera med personer på plats om de projekt som Operation 1325 just nu bedriver i Nordafrika och den arabiska regionen, med syftet att stärka kvinnors deltagande i fredsprocesser. Läs mer om eftersnacket här.

Monterprogram varje dag

Bokmässan pågår från torsdagen den 27 september till söndagen den 30 september. Utöver seminariet arrangerar Operation 1325 varje dag även monterprogram, där representanter från organisationen bland annat pratar och svarar på frågor om resolution 1325 och Operation 1325:s olika projekt. De olika monterprogrammen är:

Frågor gällande Operation 1325:s program och närvaro på Bokmässan besvaras av ansvarig projektledare Julle Bergenholtz via julle.bergenholtz@operation1325.se. Vi ses på Bokmässan!