Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

Som en fortsättning på den lyckade satsningen under Almedalen fortsätter Operation 1325 att fokusera på kvinnors makt i samband med den arabiska revolutionen som ett utåtriktat tema.

Som en fortsättning på den lyckade satsningen under Almedalen fortsätter Operation 1325 att fokusera på kvinnors makt i samband med den arabiska revolutionen som ett utåtriktat tema. På Bok- och Biblioteksmässan i september återkommer därmed ämnet, med ett seminarium med Cecilia Uddén, Mellanösternkorrespondent för Sveriges Radio, och Maj Britt Theorin, ordförande Operation 1325, som höjdpunkt.

Var finns kvinnorna idag?

I Operation 1325:s seminarium fortsätter temat kring kvinnor och den arabiska revolutionen. Denna gången är dock fokus inriktat på var kvinnorna som ledde revolutionen finns idag, och vad som krävs för att deras situation och rättigheter ska förbättras. I samtalet kommer Cecilia Uddén att bidra med sina direkta erfarenheter från fältet, och ge en bild över hur kvinnor på olika nivåer i samhället kämpar för att den arabiska revolutionen även ska bli en revolution för kvinnorna.

Eftersnack vid Operation 1325:s monter

Efter att seminariet avslutats inbjuds intresserade till eftersnack om ämnet kvinnor och den arabiska revolutionen vid Operation 1325:s monter, Internationella Torget. Maj Britt Theorin kommer där att svara på frågor och leda en diskussion om ämnet. Information om vilka projekt Operation 1325 har gällande kvinnor och den arabiska revolutionen kommer också att finnas tillgänglig.

Seminariet äger rum på Internationella Torgets stora scen, lördagen den 29 september klockan 13:20. Eftersnacket börjar klockan 13:45.

Julle Bergenholtz
Projektledare Bok- och Biblioteksmässan