Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

Förändringar har skett på kansliet. En ny kanslichef, en ny internationell handläggare och två praktikanter bildar ett helt nytt team.  

Charlotte Lind, som jobbat på Operation 1325 tar över rollen som kanslichef. Ordinarie kanslichef är på tjänstledighet i 12 månader.  

Hur känns det att ta över som kanslichef?  

– Kul! Jag känner mig trygg i arbetet, jag har jobbat på Operation 1325 i fem år och är väl införstådd i verksamheten. Vi hade uppstartsmöte med det nya teamet i förrgår och jag har fått hela tre nya kollegor som alla är fantastiska! 

Vad har du för planer för hösten?  

– I oktober deltar vi alla på en digital kurs hos Swiss Peace som en del av vår kompetensutveckling. Jag är ett stort fan av att dela med mig av ny kunskap, så vi ska kommunicera ut det vi lär oss via våra sociala medier, så att så många som möjligt får ta del av kunskapen. Vidare är det jättekul att vi fick bidrag från Postkodstiftelsen att verka för kvinnors inflytande på fredsprocessen i Jemen. Så det ska vi också utforska, hur vi kan vidareutveckla vårt engagemang tillsammans med civilsamhällesorganisationer i Jemen. 

Projektledare för projektet i Jemen är Lee Martin, ny i rollen som internationell handläggare. 

Vill du berätta mer om verksamheten i Jemen?

– Det nya projektet är ett samarbete mellan Operation 1325 och tre jemenitiska kvinnoorganisationer där vi kommer att verka för kvinnors påverkan på fredsprocessen i Jemen. Fredsprocessen är inte igång just nu men vi vill möjliggöra att kvinnor inom civilsamhället har förmedlat sina behov och åsikter till de som deltar i processen då den väl drar igång. Det är ett spännande projekt och jag ser väldigt mycket fram emot samarbetet med de jemenitiska civilsamhällesorganisationerna. 

Hur kommer det sig att du fick jobb på Operation 1325? 

– Under vårterminen hade jag praktik hos Operation 1325 i tre månader och trivdes otroligt väl. Både med mina arbetskamrater och med arbetsuppgifterna. Frågor kring kvinnor, fred och säkerhet ligger mig varmt om hjärtat, så för mig var det en självklarhet att söka denna tjänst. Nu känns det otroligt roligt och spännande att få vara tillbaka.  

Teamet består som alltid av två praktikanter. Den här terminen är det mastersstudenterna Julia Sundbüe och Malin Alsered Pihlström. Julia studerar utvecklingsstudier vid Lunds universitet och Malin mänskliga rättigheter vid Uppsala universitet.  

Vad har ni för förväntningar på den här terminen?  

– Jag tror och hoppas att mina kunskaper inom genus och förståelse för komplexiteten under fredsförhandlingar kan bidra till organisationen och jag ser fram emot att få se hur en civilsamhällsorganisation arbetar med dessa frågor i praktiken, säger Julia. Jag ser särskilt fram emot att få fördjupad kunskap rörande frågor kring kvinnor, fred och säkerhet och ser fram emot den kompetensutveckling de erbjuder oss här.    

– Jag håller helt med Julia, säger Malin.  

– Det känns kul att hamna på en organisation där mina tidigare akademiska kunskaper tas tillvara på men där jag samtidigt får möjlighet att fördjupa mina kunskaper både teoretiskt och praktiskt inom kvinnor, fred och säkerhet, fortsätter hon. Redan första veckan har vi fått möjlighet till intressanta möten och värdefulla insikter och jag tror att vi har en mycket givande praktiktermin framför oss. Teamet känns toppen!  

Från vänster Julia Sundbüe, Malin Alsered Pihlström, Lee Martin & Charlotte Lind