Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

Operation 1325 söker en projektledare för internationellt samarbete med placering i Stockholm (heltid) samt en volontär för ett tidbegränsat översättningsuppdrag.


Operation 1325 söker en projektledare för internationellt samarbete med placering i Stockholm (heltid) samt en volontär för ett tidbegränsat översättningsuppdrag.

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete i en idéburen organisation, har förmåga att samarbeta med människor från olika organisationskulturer, kan prioritera, delegera, följa upp och slutföra arbetsuppgifter under tidspress, har förmåga att knyta, upprätthålla och följa upp kontakter och samarbeten, förmåga till effektiv organisation och administration, relevant akademisk utbildning och en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Projektledare för internationellt samarbete

Arbetsuppgifter
• Ansvar för ett seminarium riktat mot kvinno- och fredsorganisationer i Israel och Palestina samt makthavare på EU-nivå. Genomförs i Stockholm v 39. Seminariet är en uppföljning av tidigare genomförda projekt: Istanbul 2007 och Stockholm 2008.

• Ansvar för en workshop i samarbete med kvinno- och fredsorganisationer i Sudan. Genomförs i Sudan. Seminariet är en uppföljning av tidigare genomförda projekt.

• Ansvar för en workshop i samarbete med kvinno- och fredsorganisationer i Israel och Palestina. Genomförs i fält. Seminariet är en uppföljning av tidigare genomförda projekt.

• Seminarium kring Israel/Palestina och Sudan riktat mot biståndsaktörer i Sverige. Genomförs i Sverige.

• Medansvar för kvalitetssäkring av internationellt samarbete

• Utvärdering och uppföljning inom ansvarsområdet

• Visst ekonomiansvar

• Samarbete med ideella projektgrupper

• Andra arbetsuppgifter kan komma i fråga för anställningen

Meriterande kvalifikationer

• Erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar, konferenser och workshops

• Utbildarkompetens

• Erfarenhet av internationellt samarbete

Villkor
Tidsbegränsad projektanställning på 100 % tom 31 december 2009. Tillträde snarast möjligt och efter överenskommelse. Löneanspråk lämnas i samband med intervju. Tjänsten är placerad på Operation 1325s kansli i Stockholm.

Volontär för översättningsuppdrag


Operation 1325 har tagit fram en bok om FN:s resolution 1325 på engelska omfattande ca 100 sidor text. Ett inledande arbete med att översätta boken till svenska är påbörjat och vi söker nu en volontär med översättarkompetens för korrekturläsning och slutlig översättning av boken.

Villkor
Översättningsuppdraget är oavlönat. Överenskommelse om tidsplan för genomförande sker mellan Operation 1325 och uppdragstagaren. Önskvärt är att uppdraget påbörjas snarast möjligt och slutförs i april.

Ansökan


Skicka din ansökan bestående av personligt brev, CV och två referenser till Operation 1325 i elektronisk form: anna.sunden@operation1325.se. Ange vilket eller vilka uppdrag du är intresserad av. Sista ansökningsdag är den 25 mars 2009.

Frågor besvaras av Anna Sundén på e-postadressen ovan alternativt 08-676 05 09.


För vidare information om Operation 1325s verksamhet besök www.operation1325.se