Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

Vår turkiska partnerorganisation SES Equality and Solidarity Association (SES) höll i början av december ett lanseringsevent för filmer och podcasts som tagits fram under året. På plats fanns också vår verksamhetsutvecklare Charlotte Lind.   

Under lanseringseventet presenterades det mediamaterial som har producerats under året. Det är 5 kortare filmer och podcasts som berör kvinnors rättigheter i Turkiet.   

– Filmerna handlar om turkiska och kurdiska kvinnor som under hela sina liv har verkat för kvinnors rättigheter och som verkar inom den feministiska rörelsen inom Turkiet, för fred och för kurders  rättigheter, berättar Charlotte.  

Med på lanseringen var bland annat Eren Keskin som också medverkar i en av filmerna. Hon är en kurdisk människorättsaktivist som tidigare tilldelats Anna Lindh-priset år 2018 för hennes arbete för kvinnors och HBTQI-personers rättigheter i Turkiet.  

Charlotte berättar att stämningen under lanseringen var känslosam. Ett stort stöd och empati till de kvinnor som porträtterades i filmerna var tydlig i rummet och tårar kunde skymtas på flera håll hos de som befann sig på plats. 

För att läsa mer om SES och deras arbete klicka HÄR.