Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

19/12/2013

Operation 1325:s kansli och styrelse önskar alla en riktigt god jul genom att dela med oss av en berättelse om hur det hela började. En krönika om Operation 1325 och hur flera kvinnoogranisationer 2003 samlades för att skapa ett nätverk för samarbete har skrivits av några som var med då. Operation 1325:s verksamhet har med åren förändrats, men budskapet står kvar – vi kräver makt åt kvinnor i fredsprocesser. Bland annat skriver före detta samordnare och projektledare på Operation 1325 Anna Sundén i krönikan: 

Jag bär med mig de många möten och samtal jag haft turen att vara del av med kvinnor från olika konfliktkontexter. Ett par ansikten och röster jag minns tydligt är Eliyah Strauss från Israel och Kamilia Kuku Kura från Sudan. Med sin humor, envishet, styrka och omtanke är de levande exempel på vad det betyder att vara en ”fredsagent”. De inspirerade då och inspirerar nu. Jag minns också hur vi kämpade med att nischa organisationen i den konkurrerande omvärld vi verkar i. En del av det handlade om kärnbudskapet. Jag och en kollega spånade kring detta och innan jag gick för att hämta en kopp kaffe slängde jag ur mig – mer makt åt kvinnor i fredsprocesser! Operation 1325s budskap blev sedan modifierat till ”Makt åt kvinnor i fredsprocesser”.

Operation 1325:s kansli håller nu stängt under jul- och nyårshelgen, från den 20 december till den 7 januari. Efter det kickar vi igång ett nytt händelserikt år med många spännande utmaningar. TIlls dess önskar vi god läsning, en skön jul och ett riktigt gott nytt år!

***