Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

Är du student och vill engagera dig för kvinnor, fred och säkerhet? Vill du assistera vår kanslichef, få inblick i arbetet för resolution 1325 samt bidra till utveckling av vårt arbete? Dåska du söka vår lediga praktikplats!

Praktiken hos oss omfattar en hel termin där du på heltid får arbeta tillsammans med kanslichef Annika Schabbauer. Som praktikant får du en unik möjlighet att arbeta med implementeringen av resolution 1325Exempel på uppgifter: – Utföra analysarbete inför bidragsansökningar – Hjälpa till att skriva bidragsansökningar – Hjälpa till med granskning och analys av politikområdet – Hjälpa till med styrelsearbete och med medlemsorganisationer – Omvärldsbevakning kring frågor som rör kvinnor, fred och säkerhet – Representera organisationen i utåtriktade aktiviteter – Arbeta med sociala mediekanaler, kommunicera kring evenemang – Skriva bloggar och artiklar – Bidra i det allmänna organisationsarbetet.

Arbetet kräver att du kan ta ansvar och vill ta dig an utmaningar. Att göra praktik hos oss är både utvecklande och roligt!  

Önskvärd kompetens/erfarenheter

– En kandidatexamen inom freds- och konfliktstudier, statsvetenskap, sociologi, genusvetenskap, juridik, utvecklingsstudier eller liknande
– Kunskap om genus, freds- och säkerhetsfrågor
– Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
– God organisatorisk förmåga
– Är lyhörd, initiativrik och självgående

Meriterande kompetens/erfarenheter

– Engagemang i ideella föreningar
– Erfarenhet av kommunikationsarbete, webbpublicering, bildhantering och journalistiskt arbete
– Vana av att prata inför grupp
– Kunskaper i arabiska, kurmanji, albanska, turkiska eller spanska
– Vistelse i Globala Syd

Vi tar gärna emot personer som breddar mångfalden inom Operation 1325.


Ansök genom att maila till Annika.schabbauer@operation1325.se
 så snart som möjligt.