Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

Rekommendationer för kvinnors deltagande i en möjlig nationell fredsprocess i Jemen diskuteras i det första avsnittet av Operation 1325:s nya podd.  

– Jag vill betona det internationella samfundets roll i att verka för resolution 1325. Jag tror på den här resolutionen – tiden är inne nu, säger Intisar Aladhi. 

I det första avsnittet av vår nya podd pratar vi med Intisar Aladhi, en av grundarna av vår partnerorganisation All Girls Foundation, om rekommendationer för kvinnors ökade deltagande i Jemen som de tagit fram. Rekommendationerna är riktade till svenska politiker och internationella aktörer. 

Några av rekommendationer riktar sig till UN Women och FN:s särskilda sändebud till Jemen. All Girls Foundation uppmanar aktörerna att verka för en hållbar inkludering av kvinnor i fredsprocesser sett utifrån ett civilsamhällesperspektiv. Intisar berättar om verkligheten på marken och ger lyssnaren en bild av den nuvarande situationen i Jemen och vikten av fortsatt arbete för kvinnors deltagande.  Vi märker av att det drivs en kampanj mot vissa typer av organisationer, kvinnoledda organisationer specifikt. De vill begränsa organisationernas roll. De vill att kvinnorna ska stanna hemma och marginaliseras, säger Intisar.  

Följ oss på sociala media för mer information om när avsnittet släpps.