Nya praktikanter på kansliet

26 januari 2022

Hela kansliet från vänster Linnea Blackmore, Annie Lilja, Charlotte Lind & Lee Martin

Två nya praktikanter har börjat på Operation 1325. Linnea Blackmore studerar vid Uppsala universitet och Annie Lilja vid Göteborgs universitet.  

I slutet av den här terminen blir Annie Lilja klar med sin kandidatexamen i globala studier vid Göteborgs universitet. Hon ser fram emot att få använda sina teoretiska kunskaper i praktiken. 

Annie, varför har du sökt till Operation 1325? 

– Jag sökte mig till Operation 1325 på grund av mitt stora intresse för mänskliga rättigheter och vill fördjupa mig mer inom området kvinnor, fred och konflikt. Jag är vid sidan om studierna aktiv som aktivist inom Amnesty och har därmed en grund i politiskt påverkansarbete och opinionsbildning. Jag hoppas att mina tidigare kunskaper kommer både fördjupas och komma till bra användning under min tid på Operation 1325.

Linnea Blackmore tog sin kandidatexamen vid Florida State University och läser nu masterprogrammet inom statsvetenskap vid Uppsala universitet. Hon avslutar sina studier den här terminen och ser fram emot att kunna tillämpa de kunskaper hon får från praktiken i sitt kommande yrkesliv.  

Linnea, vad har du för förväntningar på praktiken? 

– Operation 1325 har spännande projekt på gång i år och jag ser fram emot att få jobba med dem. Jag hoppas att jag kan använda min tidigare akademiska bakgrund under denna termin, samt fördjupa mina kunskapar inom kvinnor, fred- och säkerhetsagendan. Jag hoppas få lära mig mer om kvinnors rättigheter samt hur det ideella arbetet fungerar i praktiken. Vi har redan fått ta del av spännande möten och projekt den första veckan och jag ser fram emot resten av praktiken. 

Charlotte Lind är tillförordnad kanslichef på Operation 1325 och berättar hur viktigt det är med praktikanter för organisationen.  

Vad kan praktikanter tillföra Operation 1325?  

– Mycket, bland annat en ny blick och nya infallsvinklar. Att få prata om frågor som egentligen är ganska nischade med människor med ett ”utifrån-perspektiv” gör att vi får tillfälle att vässa vårt språk och vårt sätt att kommunicera. Och så klart ovärderlig hjälp på kansliet.   

Varför har ni två praktikanter trotts att ni är ett så litet kansli?  

– Varje termin låter vi två praktikanter praktisera hos oss. Tillsammans blir vi då fyra personer på kansliet, varav två är anställda. Det är värdefullt inte bara för att de hjälper oss med centrala arbetsuppgifter utan också för att vi både får lära oss ledarskap och möjlighet att se vår verksamhet utifrån. Det synliggör utvecklingspotential, vilket jag tycker är kul. Dessutom blir det en nystart varje termin som gör det lättare att starta upp nya rutiner. 

Både Linne Blackmore och Annie Lilja praktiserar under hela vårterminen 2022.  

Du kanske också gillar...

EU VAL 9 JUNI

EU VAL 9 JUNI

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet, i Sverige. Detta är din möjlighet att göra din röst hörd för Sverige, EU...