Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

Nästan 4000 personer besökte Nordens största forum för mänskliga rättigheter där Operation 1325 deltog med miniseminarium och bokbord.

Nästan 4000 personer besökte Nordens största forum för mänskliga rättigheter där Operation 1325 deltog med miniseminarium och bokbord.

Mänskliga rättigheter i en globaliserad värld var temat för MR-dagarna som anordnades 13-14 november i Luleå. Det var den sjunde gången de arrangeras och första gången norr om Stockholm. Nybyggda Kulturens Hus i Luleå, som rymmer bibliotek, konsthall och konferenslokaler fungerade som mötesplats. Värd för arrangemanget stod Luleå Kommun.

Operation 1325 anordnade ett miniseminarium om FN resolution 1325 och paraplyorganisationen Operation 1325. Föreläsare var Maj Britt Theorin och Birgitta Ahlqvist. Operation 1325 ansvarade också för en utställarplats där information om Operation 1325 och FN resolution 1325 gavs. Många gymnasieungdomar och studenter från Luleå universitet besökte bordet och antecknade sig för Operation 1325:s nyhetsbrev.

Trots att det gått 60 år sedan FNs allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna antogs visar engagemanget att frågorna fortfarande är lika aktuella och viktiga att diskutera och sprida kunskap om. För Operation 1325 blev det en värdefull konferens med många viktiga möten och intressanta föreläsare.