Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

Under förberedningsmötet inför det 12:e konsultativa mötet om gender mainstreaming i Afrikanska Unionen, 21-22 juni, presenterade kvinnoorganisationer och medlemmar från

Under förberedningsmötet inför det 12:e konsultativa mötet om gender mainstreaming i Afrikanska Unionen, 21-22 juni, presenterade kvinnoorganisationer och medlemmar från "Gender is My Agenda" en deklaration om Zimbabwe. Deklarationen innehåller en uppmaning till Afrikanska Unionen och dess medlemstater att vidta alla åtgärder för att stoppa våldet mot kvinnor i Zimbabwe. 

Under mötet beslöt även kvinnorättskämparna att åka till Zimbabwe i anslutning till valet på en "Women Solidarity Mission" för att visa sitt stöd för kvinnorna i landet. Aktivisterna enades under parollen "Gender is My Agenda " 2004 och gruppen består av bland annat medlemmar från The African Court of Justice och kända kvinnorättsaktivister och jurister. Syftet med kampanjen är att arbeta för en förstärkning av jämnställdhetsarbetet i de 53 medlemsländerna. För mer information om Gender is My Agenda, läs här.