Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

hammarbauer_komprimerad

hammarbauer_komprimeradUnder hösten har Operation 1325 tillsammans med sina medlemsorganisationer drivit ett projekt för att öka ungas intresse och engagemang för kvinno- fred- och säkerhetsfrågor. Drygt ett hundratal gymnasie- och universitetsstudenter från hela landet har deltagit under olika informationstillfällen. Studiecirklar, en informationsturné och en temadag har arrangerats för att väcka tankar kring hur jämställdhet, demokrati och fred hänger ihop och varför det är viktigt med ett genusperspektiv i säkerhetsarbete. 

Projektets startskott var en cirkelledarutbildning där blivande cirkelledare fick möjlighet att utveckla sin ledarkompetens och fördjupa sina kunskaper om resolution 1325. Ledarna startade sedan studiecirklar på sina hemorter som träffats med jämna mellanrum under hösten. Kristina Hammar och Lisa Ohlsson Bauer som tillsammans drivit en cirkel i Malmö blev så inspirerade av resolution 1325:s budskap att de bestämde sig att skriva en 1325-låt.


Njut av resultatet här. Operation 1325 önskar alla som deltagit i våra aktiviteter under året en riktigt god jul och ett gott nytt år! Kansliet är stängt den 24/12-7/1. Hoppas vi ses 2010!