Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

I samband med den internationella kvinnodagen den 8 mars anordnade ForumCiv en serie aktiviteter under vecka 10, Women for Change Week. Den 8 mars – internationella kvinnodagen, är en dag till för att lägga fokus på kvinnors sociala, ekonomiska, kulturella och politiska framgångar men också för att öka medvetenheten om de ojämlikheter som finns kvar i världen.

För att uppmärksamma detta viktiga datum anordnade ForumCiv olika aktiviteter, till exempel webbseminarier, podcast-avsnitt, artiklar och interaktiva berättelser och innehåll på sociala medier under Women for Change Week.

Onsdagen den 10 mars publicerades det första avsnittet av andra säsongen av podcasten Gender Kaleidoscope, en podcast för att lyfta genusfrågor. I det första avsnittet ”8th March, voices around the world” pratar kvinnor från hela världen om Internationella kvinnodagen och arbetet med jämställdhet. Lucy Talgieh från Wi’am, Operation 1325:s partnerorganisation i Palestina, delar bland annat sina tankar om 8 mars, kvinnors situation i Palestina, Wi’am:s arbete samt utmaningar och framgångar i landet. Du kan lyssna på hela poddavsnittet här

Temaveckan avslutades på fredagen den 12 mars med det första Glocal Voices 2021, med fokus på Women for Change. ForumCiv:s biträdande generalsekreterare Ingrid Sievert Uddén modererade ett samtal där civilsamhällesorganisationer delade analyser och strategier för att arbeta mot könsroller, ojämnställdheter och könsbaserat våld runt om i världen. Deltagare var Samah Yousef från Mawada Association for Society Development i Yemen, Operation 1325:s partnerorganisation, samt Sara García från Agrupación Ciudadana por la Despenalización del Aborto en El Salvador (El Salvador), Natalia Torres från Somos un Rostro Colectivo (Colombia) och Bongwong Justin från Women International League for Peace and Freedom WILPF Kamerun.
Webbinariumet går fortfarande att se på ForumCiv:s Youtube och Facebook sida.

Vi vill uppmana dig till att lyssna på både poddavsnittet och webbinariumet. Det räcker inte att kvinnors röster blir hörda endast en dag eller en vecka på året, kvinnor måste bli hörda och sedda varje dag. Lyssna och sprid vidare! #ChooseToChallenge #WomenForChange
Ett stort tack till våra partnerorganisationer som aktivt deltog under Women for Change Week.