Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

I maj fick våra styrelsetrainees ta emot stipendium från Olof Palme-fonden för att kunna genomföra ett studiebesök i Turkiet.

I maj fick våra styrelsetrainees ta emot stipendium från Olof Palme-fonden för att kunna genomföra ett studiebesök i Turkiet. Vi har länge arbetat med organisationer i Turkiet och utvidgar nu vårt arbete till syskonresolutionen 2250 som handlar om unga, fred och säkerhet. 

Årets styrelsetrainees ihop med tidigare tänker genomföra ett studiebesök i Turkiet under hösten för att träffa samarbetspartners och se hur ungas möjligheter att organisera sig kring hjärtefrågor ser ut. Syftet med studieresan är särskilt att utforska hur ungas möjligheter att organisera sig kring mänskliga rättigheter, demokratiskt utrymme och hållbar fred ser ut i Turkiet.

Vi kommer huvudsakligen vara i Istanbul och planerar besöket med våra samarbetspartners, etablerade aktörer och gräsrotsaktivister samt unga som organiserar sig kring de tre fokusområdena. Efter hemkomsten till Sverige kommer vi dela med oss av erfarenheterna och medskicken från Turkiet. Vi kommer att se till att de unga turkiska rösterna om demokrati och hållbar fred även får höras i Sverige.