Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webb. Läs mer om vårintegritetspolicy

Engagera

dig

Det här året ska vi börja jobba med ett projekt i Jemen. Beskedet kom bara ett par dagar innan jul och vi är tacksamma för den möjlighet Forum Civ har givit oss.

Vi kommer sprida information om kvinnor, fred och säkerhetsagendan i samarbete med vår lokala partnerorganisation Mawada. Planerat är att nå ut till 350 kvinnor, varav en stor del är IDP’s, alltså interna flyktingar, som nu befinner sig i staden Hodeida. Just interna flyktingar kommer även få tillgång till hygienartiklar, vilket gör att projektet även har en WASH-komponent. Vi kombinerar alltså utvecklingsarbete med humanitärt arbete.

Det är första gången vi har möjlighet att genomföra ett helt projekt i Jemen. Tidigare har vi inhämtat information för policypåverkan och genomfört seminarium med vår lokala partnerorganisation för att sprida kunskap till svenska riksdagspolitiker och förvaltningsanställda.

Att kunna genomföra ett helt projekt på plats ger oss möjlighet att också påverka inom landet och innebär också att vi stärker vår röst i vårt påverkansarbete.

Jemen lider av ett utdraget inbördeskrig med flera länder inblandade som spår på och skapar motsättningar. Det skapar extra utmaningar för vår samarbetsparter Mawada men vi vet också att de har förmåga att navigera de situationer som kan dyka upp.

Följ oss på Facebook och Twitter och kolla in vår hemsida om du vill följa projektets utveckling!