Makt åt kvinnor i fredsprocesser

Kvinnoorganisationer i samverkan för att genomföra resolution 1325

facebook_logo_0.jpg

Hösterminens första praktikannons är uppe!

Är du student och vill engagera dig för kvinnor, fred och säkerhet? Vill du assistera kanslichefen, få inblick i arbetet för resolution 1325 samt bidra till utveckling av vårt arbete? Då vill vi tipsa dig om att vi på Operation 1325 söker en praktikant till HT-18! Praktiken hos oss ingår i FuF:s praktikantprogram. Fuf står för Föreningen för Utvecklingsfrågor som är en politiskt och religiöst obunden ideell förening vars syfte är att informera och skapa debatt om utvecklingssfrågor i ett globalt perspektiv. 

Praktiken hos oss omfattar en hel termin där du på heltid får arbeta tillsammans med kanslichefen, Annika Schabbauer. Som praktikant får du en unik möjlighet att arbeta med implementeringen av resolution 1325. Exempel på uppgifter: – Utföra analysarbete inför bidragsansökningar – Hjälpa till att skriva bidragsansökningar – Hjälpa till med granskning och analys av politikområdet – Hjälpa till med styrelsearbete och med medlemsorganisationer – Omvärldsbevakning kring frågor som rör kvinnor, fred och säkerhet – Representera organisation i utåtriktade aktiviteter – Arbeta med sociala mediekanaler, kommunicera kring evenemang – Skriva bloggar och artiklar – Bidra i det allmänna organisationsarbetet Arbetet kräver att du kan ta ansvar och vill ta dig an utmaningar. Att göra praktik hos oss är både utvecklande och roligt!  

Önskvärd kompetens/erfarenheter

– En kandidatexamen inom freds- och konfliktstudier, statsvetenskap, sociologi, genusvetenskap, juridik, utvecklingsstudier eller liknande
– Kunskap om genus, freds- och säkerhetsfrågor
– Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
– God organisatorisk förmåga
– Är lyhörd, initiativrik och självgående
Vi tar gärna emot personer som breddar mångfalden inom Operation 1325.

Meriterande kompetens/erfarenheter

– Engagemang i ideella föreningar
– Erfarenhet av kommunikationsarbete, webbpublicering, bildhantering och journalistiskt arbete
– Vana av att prata inför grupp
– Kunskaper i arabiska, kurmanji, albanska, turkiska eller spanska
– Vistelse i Globala Syd

Vår praktikannons finns nu uppe på FuF:s praktikbank där du kan få mer information om hur ansökan ska utformas och skickas in.

Ansök här: http://www.fuf.se/2018/02/15/operation-1325/