Makt åt kvinnor i fredsprocesser

Kvinnoorganisationer i samverkan för att genomföra resolution 1325

emma_hannah_hopp2.jpg
Förra året var Emma Johansson och Hannah Rosenqvist två av Operation 1325:s representanter i Almedalen. I år är Julle Bergenholtz och Emmicki Roos de som är närvarande tillsammans med Operation 1325:s ordförande och vice ordförande.
FOTO: Helena Sundman

Dags för avfärd till Almedalen

På söndag startar den årliga Almedalsveckan och detta året, precis som alla andra, är Operation 1325 på plats för att sprida budskapet om vår organisation och om resolution 1325. Vår medverkan i år belyser extra starkt kvinnors delaktighet i den arabiska revolutionen, där vi har lyckats samla fyra gäster med olika erfarenheter och kunskaper inom ämnet.

Vi är särskilt stolta över att Afrah Nasser, bloggare från Yemen, medverkar vid vårt seminarium. Nasser var själv med bland aktivisterna när Yemens revolution satte igång, men tvingades fly till Sverige till följd av den hotbild som fanns mot henne. Nasser, tillsammans med Mellanösternkorrespondenterna Bitte Hammargren och Cecilia Uddén, kommer att kunna ge målande bilder av hur kvinnor har varit medverkande i den arabiska våren och hur situationen ser ut för dem idag.

Vår sista seminariedeltagare är Ingmar Karlsson, som kommer att ge en mer historisk bild av regionen och händelser som har påverkat den i nutid och dåtid. Seminariet äger rum på Högskolan på Gotland den 4 juli mellan 10:00-12:00, mer information om den hittar du här.

Vill ni träffa oss mer än på seminariet? Tillsammans med UN Women kommer vi att stå vid Hamngatan 22, där vårt bokbord kommer att bjuda in till samtal, diskussioner, 1325-quiz och mycket mer. För uppdateringar vad som händer underveckan, håll utkik på hemsidan, vår Facebook-sida och vårt Twitterkonto för live-uppdateringar runtom i Almedalen.

På söndag drar det igång och vi är laddade. Hoppas vi ses i Almedalen!

Julle Bergenholtz
Projektledare