Makt åt kvinnor i fredsprocesser

Kvinnoorganisationer i samverkan för att genomföra resolution 1325

csw62.jpg
Våra partnerorganisationer TAM och Karama tillsammans med PWWSD diskuterade den israeliska ockupationen i Palestina under CSW veckan i New York.

CSW62

Varje år hålls en FN-kommission,Commission on the Status of Women (CSW), som tar fram underlag och rekommendationer för det globala jämställdhetsarbetet.

Annika är nu hemkommen från New York där hon tillsammans med Charlotte deltog i CSW62 i New York. Det var väldigt lärorikt och intensivt förklarar Annika. CSW62 veckan bjöd på olika seminarier och event där kvinnor, fred och säkerhet diskuterades. Årets CSW-tema var det regionala och lantliga perspektivet som bland annat togs upp av Pernilla Baralt när hon presenterade Jämställdhetsmyndigheten och förklarade hur varje kommun inbegrips. 

Deltog gjorde 4000 kvinnoföreningar från hela världen. Det talades om hur kvinnor har bidragit till att minska konflikter och skapa fred. Annika, Charlotte och alla andra som närvarade representerade olika generationer som tillsammans stärker den stora kvinnorörelsen. 

Det är glädjande att se, uppleva och få höra om det stora engagemanget som för samman länder från hela världen som vill stärka kvinnors positioner i fred och säkerhetsarbete. Tillsammans är vi starkare!